Ewa Wachowicz - polska producentka i dziennikarka telewizyjna. Wiesław Ambros - Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska. Thierry Ayel- francuski szef kuchni Michał Jarzombek - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni - Zamek Lubliniec. Sebastian Humski - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach - absolwent szkoły. Tomasz Nowak - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, założyciel Kuźni Kucharzy Śląskich, ekspert kulinarny. Piotr Jaworski - Weindich Sp.j. Chorzów. Artur Grzęda - Weindich Sp.j. Chorzów. Krzysztof Drabik - absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmaństwie typu flair. Jerzy Czapla - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, barman, właściciel/trener w firmie Centrum Szkolenia Barmanów. Paweł Grabowski - absolwent szkoły, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, szef kuchni restauracji Appassionata w Radzionkowie. Aureliusz Tracz - członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, miłośnik wina i dobrego jedzenia. Jonatan Kasprzak - manager firma Oerlemans Polska. Krzysztof Gawlik - ekspert kulinarny RM GASTRO, członek zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, fachowiec od kuchni koszernej. Marcin Czubak - finalista programu TopChef Adrian Feliks - finalista programu TopChef Zbigniew Szeląg - członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej Piotr Sobala - szef kuchni Nosalowy Dwór - Zakopane Grzegorz Bieniek - specjalista ds. gastronomii Krzysztof Wierzba - członek zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej Maciej Droń - historyk, dziennikarz, autor felietonów drukowanych na łamach Życia Bytomskiego, kustosz w dziale Kresów i Kultur Pogranicza Muzeum Górnośląskiego w Bytomiu, popularyzator historii, absolwent UŚ i UJ oraz technikum gastronomicznego w Bytomiu, przewodnik turystyczny.
Guests from abroad:
PORTUGAL Ms Filomena deJesus Vidigal - teacher EPSM, Portugal Ms Yana Shtefura - student Mr Hugo Almeida - student FINLAND Ms Anita Ritalahti - teacher Amisto, Finland Mr Yrjö Mensola - Chef, Amisto, Finland Mr Jani Lofgren - student Ms Petra Solonen - student Ms Ossi Marttila - student Ms Jatta Tero - student GERMANY Mr Czesław Grzenia - Kreishandwerkerschaft Recklinghausen, Recklinghausen Mr Bernd Otto - Chefkoch, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen Mr Kevin Reczko - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen Mr Sebastian Reiland - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
Pokaz nakrywania i dekoracji stołów (Studio Florystyczne Stokrotka Bytom, firma Weindich).
Pokaz makijażu, pokaz zabiegu (Yasumi Bytom).
Pokaz kulinarny - Adrian Feliks (finalista programu TopChef, uczestnik prestiżowego stażu w restauracji Atelier Amaro z gwiazdką Michelin).
Pokaz kulinarny - Marcin Czubak (finalista programu TopChef).
Pokaz kulinarny - Paweł Grabowski (absolwent szkoły, szef kuchni restauracji Appassionata w Radzionkowie).
Prezentacja zastosowania amerykańskich blenderów najnowszej generacji. Sporządzanie drinków: Slim i Fit drinks wg. Aurorskich receptur Jerzego Czapli. Prezentacja i zastosowanie miodów pitnych z Niedzicy w autorskich recepturach Jerzego Czapli.
Kuchnia mobilna Selgros (Krystian Zalejski).
Prezentacja pracodawców współpracujących z ZSGH (hotele, restauracje, biura podróży).