sukcesy uczniów |
|
|
nasze projekty |
|
|
|
|
nasi partnerzy |
|
|
|
|
|
translate |
|
|
|
|
|
VIII Międzyszkolny Konkurs „SAVOIR VIVRE w biznesie”
ORGANIZATOR:
Zespół Szkół Gastronomiczno - Hotelarskich w Bytomiu
ul. Żeromskiego 26
41 - 902 Bytom
tel./fax 32 2813841
e-mail: sekretariat@zsgh.bytom.pl
Nauczyciele zawodu odpowiedzialni za organizację:
- mgr Emilia Lewandowska – lewandowska.emilia@zsgh.net.pl
- mgr Ilona Steczkiewicz - steczkiewicz.ilona@zsgh.net.pl
- mgr Anna halama - halama.anna@zsgh.net.pl
- mgr Krzysztof Brol - brol.krzysztof@zsgh.net.pl
Udział w konkursie mogą wziąć wszyscy uczniowie klas 8 szkół podstawowych.
Konkurs polega na przygotowaniu i przesłaniu prezentacji multimedialnej na temat zgodny z hasłem przewodnim konkursu.
Kartę zgłoszenia szkoły do udziału w konkursie należy przesłać do 7 maja 2021r.
Cele konkursu
- zainteresowanie uczniów dobrymi manierami na co dzień i od święta,
- popularyzacja postawy człowieka, umiejącego zachować się odpowiednio w różnych okolicznościach,
- wykorzystanie praktyczne wiedzy i umiejętności nabytych w ramach własnych zainteresowań, w domu, szkole, na przyjęciu itp., dotyczących savoir vivre'u,
- wspieranie rozwoju osobowości uczniów w zakresie kompetencji społecznych i możliwości osobowych,
- upowszechnianie wzorów dekoracyjnego i estetycznego nakrywania stołów,
- zainteresowanie uczniów doskonaleniem umiejętności, rozbudzenie inicjatywy i pomysłowości poprzez przygotowanie prezentacji multimedialnej,
- wyrabianie poczucia estetyki i piękna,
- promowanie dobrych manier,
- wymiana doświadczeń między uczniami.
Regulamin konkursu:
- Warunkiem uczestnictwa w konkursie jest zapoznanie się z treścią niniejszego regulaminu i akceptacja jego postanowień.
- 2. Konkurs przebiegać będzie w II etapach:
- I etap – zwypełnienie przez szkołę i przesłanie pocztą elektroniczną na adres: sekretariat@zsgh.bytom.pl (w tytule wiadomości proszę napisać VIII Międzyszkolny Konkurs "Savoir Vivre - w biznesie") lub faksem karty zgłoszeniowej będącej deklaracją udziału w konkursie do 7.05.2021r. Karta zgłoszeniowa w wersji elektronicznej stanowi załącznik do regulaminu.
- II etap – przesłanie prezentacji na adres e-mail (brol.krzysztof@zsgh.net.pl lub lewandowska.emilia@zsgh.net.pl) albo dostarczenie do szkoły na płycie CD lub innym zewnętrznym nośniku danych (koperta podpisana imieniem i nazwiskiem, nazwą szkoły oraz z dopiskiem Konkurs Savoir-vivre) - do 17 maja 2021r.
- Konkurs jest indywidualny (każdy uczestnik musi wykonać swoją prezentację multimedialną), każda ze szkół może zgłosić dowolną liczbę uczniów.
- Każdy uczestnik powinien przygotować 1 prezentację multimedialną zgodną z tematem konkursu „Savoir – Vivre w biznesie”
- prezentacja powinna zawierać od 20 do 30 slajdów i być przygotowana najlepiej w programie PowerPoint. W przypadku prezentacji maksymalnie do 50MB można przesłać ją na adresy e-mail podane wyżej. Natomiast prezentację o większym rozmiarze prosimy dostarczyć do szkoły na płycie CD lub innym zewnętrznym nośniku danych.
- w prezentacji powinny znajdować się przede wszystkim informacje dotyczące:
- ubioru zawodowego,
- przywitania i pożegnania osób,
- przedstawiania osób na gruncie zawodowym,
- wręczanie wizytówek,
- przeprowadzania rozmów telefonicznych,
- przyjęcia bankietowe (np. wyznaczanie miejsc gościom przy stole, zaproszenia, ubiór itp.),
- prezentacja powinna zawierać tytuł i podtytuły,
- na ostatnim slajdzie uczestnik obowiązkowo podpisuje się imieniem i nazwiskiem oraz nazwą szkoły, którą reprezentuje, jak również przedstawia źródła z których korzystał,
- w prezentacji należy wykorzystywać zdjęcia, rysunki itp.
- Każdy uczestnik oświadcza, że jest autorem zgłoszonej pracy i zgadza się na jej publikację.
- Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi 25 maja 2021r. w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu przy ul. Żeromskiego 26.
- O wynikach oraz sposobie dostarczenia nagród zostaną państwo poinformowani w dniu rozstrzygnięcia poprzez wiadomość e-mail na adres wskazany w formularzu zgłoszeniowym.
- Każdy z uczestników otrzyma pamiątkowy dyplom.
Komisja Konkursowa:
- Prace ocenia Komisja Konkursowa, której skład ustala Organizator Konkursu.
- Komisja Konkursowa wybierze laureatów, którzy najciekawiej, najbardziej oryginalnie i zgodnie z regulaminem przygotują prezentację
multimedialną. Komisja zastrzega sobie możliwość nieprzyznania nagród lub dokonania podziału nagród uwzględniając poziom i jakość
prac. Komisja może również przyznać dodatkowe wyróżnienia.
Przy ocenie prac Komisja będzie brała pod uwagę:
- Zgodność z tematem.
- Sposób przedstawienia.
- Merytoryczność prezentacji.
- Kreatywność i pomysłowość przygotowania prezentacji.
- Elementy wyróżniające.
- Komisja Konkursowa ogłosi wyniki w dniu 25 maja 2021r.
- Decyzje Komisji Konkursowej są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
ZAPRASZAMY I ŻYCZYMY UCZESTNIKOM POWODZENIA
|
|
|
|
aktualna galeria |
|
|
|
spacer po ZSGH |
|
|
strona zawodowa |
|
|
|
gazetka zsgh |
|
|
office 365 |
|
|
english films |
|
|
hotspot zsgh |
|
|
certyfikaty |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
biuletyn |
|
|
|
rodo |
|
|
|
twoje ip |
|
44.213.99.37 |
|
|