• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
Następne wakacje za 271 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa

VI Międzynarodowe Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie
6th International Catering and Hotel Business Workshops

13 marca 2015r. / 13th March 2015


KUCHNIA POLSKA DAWNIEJ A DZIŚ
POLISH CUISINE THEN AND TODAY

13 marca 2015r. - program

...: Życie Bytomskie z dnia 16.03.2015r. :...



Patronat honorowy Prezydenta miasta Bytom
Organizatorzy:
Urząd Miejski w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Parkowa 2
http://www.bytom.pl
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26
http://www.zsgh.bytom.pl
Euro Toques Polska
http://www.eurotoques.pl
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
https://www.facebook.com/pages/Polska-Akademia-Sztuki-Kulinarnej
SELGROS Cash&Carry
41-910 Bytom, ul. Chorzowska 88
http://www.selgros.pl
Ergo Hestia
81-731 Sopot, ul. Hestii 1
http://www.ergohestia.pl
Kużnia Kucharzy Śląskich

WEINDICH Sp. J.
41-503 Chorzów, ul. Adamieckiego 8
http://www.weindich.pl
Marcin Czubak Consultant
Staromiejska 13 Katowice
marcinczubak@aol.co.uk
Szczególne Osobowości Warsztatów:
Ewa Wachowicz - polska producentka i dziennikarka telewizyjna.
Wiesław Ambros - Prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska.
Thierry Ayel- francuski szef kuchni
Michał Jarzombek - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni - Zamek Lubliniec.
Sebastian Humski - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, Szef Kuchni Zajazdu Hetman w Kroczycach - absolwent szkoły.
Tomasz Nowak - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, założyciel Kuźni Kucharzy Śląskich, ekspert kulinarny.
Piotr Jaworski - Weindich Sp.j. Chorzów.
Artur Grzęda - Weindich Sp.j. Chorzów.
Krzysztof Drabik - absolwent szkoły, wielokrotny Mistrz Polski, Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu w barmaństwie typu flair.
Jerzy Czapla - Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, barman, właściciel/trener w firmie Centrum Szkolenia Barmanów.
Paweł Grabowski - absolwent szkoły, Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro Toques Polska, Polska Akademia Sztuki Kulinarnej, szef kuchni restauracji Appassionata w Radzionkowie.
Aureliusz Tracz - członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, miłośnik wina i dobrego jedzenia.
Jonatan Kasprzak - manager firma Oerlemans Polska.
Krzysztof Gawlik - ekspert kulinarny RM GASTRO, członek zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska, fachowiec od kuchni koszernej.
Marcin Czubak - finalista programu TopChef
Adrian Feliks - finalista programu TopChef
Zbigniew Szeląg - członek Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
Piotr Sobala - szef kuchni Nosalowy Dwór - Zakopane
Grzegorz Bieniek - specjalista ds. gastronomii
Krzysztof Wierzba - członek zarządu Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro Toques Polska oraz Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
Maciej Droń - historyk, dziennikarz, autor felietonów drukowanych na łamach Życia Bytomskiego, kustosz w dziale Kresów i Kultur Pogranicza Muzeum Górnośląskiego w Bytomiu, popularyzator historii, absolwent UŚ i UJ oraz technikum gastronomicznego w Bytomiu, przewodnik turystyczny.
Guests from abroad:
PORTUGAL
  Ms Filomena deJesus Vidigal - teacher EPSM, Portugal
  Ms Yana Shtefura - student
  Mr Hugo Almeida - student
FINLAND
  Ms Anita Ritalahti - teacher Amisto, Finland
  Mr Yrjö Mensola - Chef, Amisto, Finland
  Mr Jani Lofgren - student
  Ms Petra Solonen - student
  Ms Ossi Marttila - student
  Ms Jatta Tero - student
GERMANY
  Mr Czesław Grzenia - Kreishandwerkerschaft Recklinghausen, Recklinghausen
  Mr Bernd Otto - Chefkoch, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
  Mr Kevin Reczko - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen
  Mr Sebastian Reiland - student, Herwig-Blankertz-Berufskolleg Recklinghausen

Konkursy:
  1. Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy
    Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy oraz uczniów ZSGH w Bytomiu.
    Regulamin: Polish version        Formularz: Polish version
    Reglement: Deutsche Version    Form: Deutsche Version
    Regulations: English version     Form: English version
  1. Konkurs Nakrycia Stołów
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  2. Warsztaty Barmańskie
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  3. Konkurs Fotograficzny
    VI Warsztaty Gastronomiczno-Hotelarskie w obiektywie
    Regulamin   Karta zgłoszenia uczestnika

  4. Konkurs wiedzy o szkole

Pokazy:
  1. Wystawa historii szkoły.
  2. Warsztaty/wykład sommeliera (Aureliusz Tracz - Selgros Bytom).
  3. Pokaz nakrywania i dekoracji stołów (Studio Florystyczne Stokrotka Bytom, firma Weindich).
  4. Pokaz makijażu, pokaz zabiegu (Yasumi Bytom).
  5. Pokaz kulinarny - Adrian Feliks (finalista programu TopChef, uczestnik prestiżowego stażu w restauracji Atelier Amaro z gwiazdką Michelin).
  6. Pokaz kulinarny - Marcin Czubak (finalista programu TopChef).
  7. Pokaz kulinarny - Paweł Grabowski (absolwent szkoły, szef kuchni restauracji Appassionata w Radzionkowie).
  8. Prezentacja zastosowania amerykańskich blenderów najnowszej generacji. Sporządzanie drinków: Slim i Fit drinks wg. Aurorskich receptur Jerzego Czapli. Prezentacja i zastosowanie miodów pitnych z Niedzicy w autorskich recepturach Jerzego Czapli.
  9. Kuchnia mobilna Selgros (Krystian Zalejski).
  10. Prezentacja pracodawców współpracujących z ZSGH (hotele, restauracje, biura podróży).
  11. Pokaz baristy.

Sponsorzy:
  1. Urząd Miejski w Bytomiu
    41-902 Bytom, ul. Parkowa 2
    http://www.bytom.pl

  2. Euro Toques Polska
    http://www.eurotoques.pl


  3. Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
    https://www.facebook.com/pages/Polska-Akademia-Sztuki-Kulinarnej


  4. SELGROS Cash&Carry
    41-910 Bytom, ul. Chorzowska 88
    http://www.selgros.pl

  5. Ergo Hestia
    81-731 Sopot, ul. Hestii 1
    http://www.ergohestia.pl

  6. WEINDICH Sp. J.
    41-503 Chorzów, ul. Adamieckiego 8
    http://www.weindich.pl

  7. Marcin Czubak Consultant
    Staromiejska 13 Katowice
    marcinczubak@aol.co.uk

  8. Katarzyna Jakubczak, Jan Trzeja
    Kulinaria S.A.
    http://www.kulinaria.com.pl

  9. Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    Jonatan Kasprzak, 88-320 Strzelno ul. Wyszyńskiego 52
    http://www.oerlemans-foods.pl

  10. Biuro Podróży Intertour
    Katowice, ul stawowa 7, tel. 32 6012019
    www.intertour.com.pl

  11. Indykpol S.A.
    http://www.indykpol.pl


  12. Piekarnia-Cukiernia Klimza Joachim
    41-902 Bytom, ul.Korfantego 2/10
    http://piekarnia-klimza.com

  13. GRITE, Korner Sp. z o.o.
    ul. Kochanowskiego 2c Strzałków, 97-500 Radomsko
    http://www.grite.pl

  14. Rezydencja Hotel & Restauracja
    41-940 Piekary Śląskie, ul. Stara 1
    http://www.rezydencjahotel.pl

  15. Instytut Zdrowia i Urody Yasumi
    41-902 Bytom, ul. Podgórna 4
    http://www.bytom.yasumi.pl

  16. Jacek Trytko
    COMMERCIO POLSKA Sp. z o.o.
    http://www.commerciopolska.pl

  17. Grażyna Tomkowicz
    Centrum Edukacji G2 41-902 Bytom, ul. Moniszki 9
    http://www.ceg2.pl/

  18. Grażyna Tomkowicz
    Avon Cosmetics Polska
    http://www.avon.pl/

  19. SPEEDBAR
    Krzysztof Drabik
    http://speedbar.pl

  20. Studio Florystyczne Stokrotka
    Barbara Słomka
    http://www.kwiaciarnia.bytom.pl

  21. Pałac Kawalera
    42-622 Świerklaniec, ul. Parkowa 30
    http://palackawalera.pl

  22. Klub Pin-Up! Bytom
    41-902 Bytom, Pl. Kościuszki 1, CH Agora Bytom
    http://pin-up.pl

  23. ARMADA GOLF CLUB
    41-907 Bytom, ul. Golfowa 3, tel: 668040226
    http://www.armadagolfclub.pl

  24. Piekarnia Szwajcarska
    05-270 Marki, ul. Słoneczna 22
    http://www.intereuropol.pl

  25. Debic
    FrieslandCampina Professional NV
    http://www.debic.com

  26. Bytomskie Przedsiębiorstwo Komunalne Sp. z o.o.
    41-902 Bytom, pl. Kościuszki 11
    http://www.bpk.pl

  27. Mleczarnia "Turek" Sp. z o.o.
    62-700 Turek, ul. Milewskiego 11
    http://www.turek.com.pl

  28. Kenwood
     
    http://www.kenwoodworld.com/pl-pl

  29. Andrzej Blochel Zakład Przetwórstwa Mięsnego
    42-622 Świerklaniec, ul. Polna 72
    http://blochel-catering.pl

  30. Piekarnia Borys
    40-772 Katowice,ul. Panewnicka 224
    Barbara Borys, Stefan Borys
    www.piekarniaborys.pl

  31. Stageman
    animacja czasu wolnego
    www.animacja-stageman.pl

  32. Studio Usług Informatycznych "HELPCOMP" S.C.
    41-902 Bytom, ulica Smolenia 18
    www.helpcomp.pl

  33. Cinema City Poland - CC Sp. z o.o.
    Rezerwacje Grupowe Cinema City Tel: +48 32 396 27 28
    www.cinema-city.pl

  34. Danuta Wodniok Restauracja 'Dworek pod akacją"
    Nowe Chechło ul. Lasowicka 101
    www.idworek.pl

  35. Bytomskie Centrum Kultury
    41 - 902 Bytom, Plac Karin Stanek 1
    www.becek.pl

  36. Księgarnia Bytom
    41-902 Bytom, plac Kościuszki 10
    ksiegarniabytom.pl

  37. RedCute
     www.facebook.com/redcuteband?fref=ts


  38. ZUT Tele-Taxi w Bytomiu
    41-902 Bytom, ul. Dr Rostka 7
    www.teletaxi.bytom.pl

  39. Zakład Produkcyjny TED
    26-650 Przytyk, ul. Słowackiego 23
    www.ted.com.pl

  40. Metsa Tissue Krapkowice Sp. z o.o. - SAGA
    47-300 Krapkowice, ul. Opolska 103
    www.sagacook.com
    www.metsatissue.com

  41. POL-MATR
    Paweł Grzyb, 32-100 Proszowice
    www.pol-mar.net


  42. „ P L O N ” SPÓŁKA JAWNA
    G. WÓJCIK - K. WÓJCIK
    56-504 DZIADOWA KŁODA, ul. 1 Maja 14


  43. GOH Sp. z o.o
    04-959 Warszawa, Sulęcińska 1/5
    tel. 22 872-10-53; 22 872-95-14
    www.pokarmzycia.com.pl


  44. ORIFLAME
    SWEDEN
    http://pl.oriflame.com/

  45. Lisner Spółka z o.o.
    60-479 Poznań, ul. Strzeszyńska 38/42
    www.lisner.pl


  46. F.H.U. „Perfekt” Jochem Teodor
    43-227 Miedźna, ul. Bieruńska 16,
    województwo śląskie
    www.pieczarki-perfekt.pl

  47. STAFFER Sp. z o.o.
    00-429 Warszawa, ul. Rozbrat 34/36 lok. 108,
    staffer@staffer.com
    www.staffer.com

  48. Pure Jatomi Fitness
    jatomifitness.pl



  49. Centrum Sportowe Pełka CSP Bytom
    41-933 Bytom - Stroszek, ul. Hlonda 54
    www.csp.bytom.pl/csp/

  50. DUDA Zakłady Mięsne Silesia S.A.
    40-084 Katowice, ul. Opolska 22
    duda.pl

  51. Daniel Tourist Junior
    Sosnowiec, ul. Podjazdowa 19
    www.danieltourist.com.pl


Patronat medialny:
  1. Platforma Gastronomiczna
    http://www.papaja.pl

  2. Poradnik Restauratora
    http://www.poradnikrestauratora.com.pl

  3. Życie Bytomskie http://www.zyciebytomskie.pl

  4. TV Silesia http://www.tvs.pl


  5. SferaTV http://www.sferatv.pl


Zapraszamy do współpracy
galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Jaki będzie ten nowy rok szkolny?
będzie spokojnie
oj trudny, trudny
tego nie wiemy
oby nie gorszy
damy radę



Link do rezultatów
 
certyfikaty
biuletyn
Adres IP
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 7986670 razy.
Obecnie: 13 gości online