• pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic4
  • pic4
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic3
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Koniec wakacji za 48 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa

WIZERUNEK UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ
(kucharz, kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych)
Uczeń klasy gastronomicznej powinien charakteryzować się:

  • zainteresowaniami kulinarnymi,
  • zainteresowaniami kulturowymi,
  • wysoką kulturą osobistą,
  • komunikatywnością , umiejętnością wysławiania się,
  • wysokim poziomem aktywności,
  • podzielnością uwagi,
  • operatywnością,
  • życzliwością,
  • dokładnością,
  • poczuciem estetyki,
  • higieną osobistą,
  • sprawnością manualną,
  • samodzielnością i inicjatywą,
  • dobrym stanem zdrowia,
  • refleksem,
  • otwartością na przyswajanie nowości,
  • odpornością na stres,
  • miłą aparycją,
  • umiejętnością podejmowania szybkich decyzji,
  • samodzielnością,
  • odpowiedzialnością,
  • kreatywnością myślenia.
STRÓJ UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ

Cukiernik
(Strój wykorzystywany na zajęciach: technoligie produkcji cukierniczej, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska zielona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Kucharz
(Strój wykorzystywany na zajęciach: procesy technologiczne w gastronomii, pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska granatowa
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Technik żywienia i usług gastronomicznych
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy drugiej oraz praktyka zawodowa w klasie trzeciej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska czerwona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)


Uczniowie zdobywają umiejętności i wiedzę zawodową w pracowniach technologicnych, pracowniach zajęć praktycznych, obsługi konsumenta oraz w pracowniach językowych.







rekrutacja
galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Jak dużo czasu spędzasz przed komputerem?
kilka godzin dziennie
około godziny dziennie
poniżej godziny dziennie
kilka dni w tygodniu
raz w tygodniu
raz w miesiącu
nie używam komputera

Ilość oddanych głosów: 501
certyfikaty
biuletyn
rodo
IP: 18.206.241.26
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 13812142 razy.
Obecnie: 13 gości online 
wróć do górę