• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
Następne wakacje za 271 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa

WIZERUNEK UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ
(kucharz, kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych)
Uczeń klasy gastronomicznej powinien charakteryzować się:

  • zainteresowaniami kulinarnymi,
  • zainteresowaniami kulturowymi,
  • wysoką kulturą osobistą,
  • komunikatywnością , umiejętnością wysławiania się,
  • wysokim poziomem aktywności,
  • podzielnością uwagi,
  • operatywnością,
  • życzliwością,
  • dokładnością,
  • poczuciem estetyki,
  • higieną osobistą,
  • sprawnością manualną,
  • samodzielnością i inicjatywą,
  • dobrym stanem zdrowia,
  • refleksem,
  • otwartością na przyswajanie nowości,
  • odpornością na stres,
  • miłą aparycją,
  • umiejętnością podejmowania szybkich decyzji,
  • samodzielnością,
  • odpowiedzialnością,
  • kreatywnością myślenia.
STRÓJ UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ

Kucharz
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia gastronomiczna i pracownia technologiczna od klasy pierwszej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska granatowa
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Technik żywienia i usług gastronomicznych
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia gastronomiczna i pracownia technologiczna, praktyka zawodowa od klasy trzeciej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska czerwona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Kelner
Odpowiedni ubiór jest wizytówką każdego kelnera oraz zakładu w którym pracuje.
Wytyczne dla uczniów:
  • Garnitur dopasowany (spodnie i marynarka lub spodnie i kamizelka w kolorze czarnym).
  • Koszula biała, wyprasowana z długim rękawem, muszka.
  • Buty kryte, wypastowane, czyste, skarpety w kolorze czarnym.
Wytyczne dla uczennic:
  • Kostium dopasowany do figury (spódnica i kamizelka w kolorze czarnym), spódnica o długości: 5cm przed kolano, do kolana lub za kolano.
  • Koszula biała, wyprasowana z kołnierzykiem i długim rękawem, muszka.
  • Buty kryte, czarne, wypastowane, obcas do 4cm, rajstopy w kolorze naturalnym, gładkie.
  • Włosy czyste, spięte.
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia technologiczna)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska czerwona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła , gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych )


Uczniowie zdobywają umiejętności i wiedzę zawodową w pracowniach technologicnych, pracowniach zajęć praktycznych, obsługi konsumenta oraz w pracowniach językowych.







galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Jaki będzie ten nowy rok szkolny?
będzie spokojnie
oj trudny, trudny
tego nie wiemy
oby nie gorszy
damy radę



Link do rezultatów
 
certyfikaty
biuletyn
Adres IP
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 7986649 razy.
Obecnie: 6 gości online