• pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic4
  • pic4
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic3
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Następne wakacje za 31 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa

WIZERUNEK UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ
(kucharz, kelner, technik żywienia i usług gastronomicznych)
Uczeń klasy gastronomicznej powinien charakteryzować się:

  • zainteresowaniami kulinarnymi,
  • zainteresowaniami kulturowymi,
  • wysoką kulturą osobistą,
  • komunikatywnością , umiejętnością wysławiania się,
  • wysokim poziomem aktywności,
  • podzielnością uwagi,
  • operatywnością,
  • życzliwością,
  • dokładnością,
  • poczuciem estetyki,
  • higieną osobistą,
  • sprawnością manualną,
  • samodzielnością i inicjatywą,
  • dobrym stanem zdrowia,
  • refleksem,
  • otwartością na przyswajanie nowości,
  • odpornością na stres,
  • miłą aparycją,
  • umiejętnością podejmowania szybkich decyzji,
  • samodzielnością,
  • odpowiedzialnością,
  • kreatywnością myślenia.
STRÓJ UCZNIA KLASY GASTRONOMICZNEJ

Cukiernik
(Strój wykorzystywany na zajęciach: technoligie produkcji cukierniczej, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska zielona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Kucharz
(Strój wykorzystywany na zajęciach: procesy technologiczne w gastronomii, pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy pierwszej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska granatowa
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)

Technik żywienia i usług gastronomicznych
(Strój wykorzystywany na zajęciach: pracownia technologiczna, zajęcia praktyczne od klasy drugiej oraz praktyka zawodowa w klasie trzeciej)
  • Bluza kucharska dwurzędowa biała
  • Spodnie długie białe
  • Zapaska czerwona
  • Czapka z daszkiem
  • Obuwie ochronne antypoślizgowe
(każdy uczeń obowiązkowo musi posiadać woreczek czystości składający się z: 2 ściereczek kuchennych, małego ręcznika, mydła, gąbki i druciaka do mycia, rękawic kuchennych ochronnych)


Uczniowie zdobywają umiejętności i wiedzę zawodową w pracowniach technologicnych, pracowniach zajęć praktycznych, obsługi konsumenta oraz w pracowniach językowych.







rekrutacja
galeria
office 365
kolorowy dzień
20.05 - 24.05
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Jak dużo czasu spędzasz przed komputerem?
kilka godzin dziennie
około godziny dziennie
poniżej godziny dziennie
kilka dni w tygodniu
raz w tygodniu
raz w miesiącu
nie używam komputera

Ilość oddanych głosów: 434
certyfikaty
biuletyn
rodo
IP: 54.163.20.123
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 13204566 razy.
Obecnie: 27 gości online 
wróć do górę