• pic1
  • pic2
  • pic3
  • pic4
Następne wakacje za 271 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel/fax: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl


plan lekcji

dziennik

zastępstwa


III Międzynarodowe Warsztaty
Gastronomiczno-Hotelarskie

18 - 19 marca 2010r.

Artykuł, który ukazał się w "Magazynie szkolnym"

Sponsorzy:
Program III Międzynarodowych Warsztatów Gastronomiczno-Hotelarskich
Programme of the 3rd International Catering And Hotel Industry Workshops
Organizatorzy:
Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bytomiu
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26
www.zsgh.bytom.pl
Europejskie Stowarzyszenie Kucharzy Euro-Toques Polska
Jean Bos -prezes Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska.
Dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji,
twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce,
"Najlepszy Kucharz Świata 2006",
Laureat Oskara Kulinarnego 2008 w Polsce.
www.jeanbos.com.pl
www.euro-toques.org
Polska Akademia Sztuki Kulinarnej
mgr inż. Wiesław Ambros - prezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
członek Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska
Przewodniczący Śląskiej Kapituły
Partnerzy Zagraniczni:
Dania
John Andersen - Clarification of traumatized refugees/migrants, Municipality, Odense, DENMARK
Michael Edsen - Johansen - KOLD COLLEGE Odense
www.koldcollege.dk
Portugalia
Jose Pereirinha - Escola Profissional de Salvaterra de Magos
http://www.epsm.pt
Rumunia
Cristina Dulau - COLEGIUL TEHNIC "ANDREI SAGUNA" ORADEA "Andrei Saguna" Technical College Oradea
Patronat honorowy:
  • Śląski Kurator Oświaty - Stanisław Faber
  • Prezydent Bytomia - Piotr Koj

Konkursy:
  1. Międzynarodowy Konkurs Młodych Kucharzy
    Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych z zagranicy oraz uczniów ZSGH w Bytomiu.
    Regulamin:   Polish version     English version
    Formularz:   Polish version     English version

    Skład Jury Konkursu Młodych Kucharzy

    Wyniki Konkursu Młodych Kucharzy

  2. Konkurs - "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"
    Regulamin

    Skład Jury Konkursu "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"

    Wyniki Konkursu "SZKOLNY MISTRZ CARVINGU"

  3. Konkursu Nakrycia Stołów
    "Kolorystyczne Trendy 2010 - nakrycie i dekoracja stołu"
    Regulamin
    Formularz zgłoszeniowy

    Skład Jury Konkursu Nakrycia Stołów

    Wyniki Konkursu Nakrycia Stołów

  4. II Wewnątrzszkolny Konkurs "SAVOIR VIVRE"
    Regulamin

    Skład Jury II Wewnątrzszkolnego Konkursu - "SAVOIR VIVRE"

    Wyniki II Wewnątrzszkolnego Konkursu - "SAVOIR VIVRE"

Sponsorzy:
  1. Urząd Miejski w Bytomiu
    www.bytom.pl

  2. Centrum Biznesowe & Restauracja & Pizzeria "Adria" - Ruda Śląska
    Marek Rejdak - dyrektor
    www.restauracjaadria.pl

  3. Zajazd Hetman w Kroczycach
    Sebastian Humski - sef kuchni - absolwent szkoły
    Konkurs Szef Roku 2009 - 4 miejsce
    Festiwal Kuchni Dworskiej Baranów Sandomierski 2007r. - I miejsce
    www.zajazdhetman.pl

  4. "Pałac Kawalera" w Świerklańcu
    Mariola Paruzel - kierownik hotelu
    Andrzej Przybylok - dyrektor GOSiR "Pałac Kawalera"
    Michał Przybylski - szef kuchni
    Józefa Michałek - szef kuchni
    www.palackawalera.pl

  5. Karczma u Młynarza
    www.karczmabytom.pl

  6. Szkoła Języków Obcych Profi-Lingua Chorzów
    www.profi-lingua.pl

  7. Firma Oriflame
    www.oriflame.pl

  8. Firma Tchibo
    ROBERT KONIECZNY - Pełnomocnik Dyrektora Zarządzającego ds.Sprzedaży
    www.tchibo.pl

  9. Firma Hestia
    www.hestia.pl

  10. Hotel Qubus
    www.qubushotel.com

  11. Restauracja ANATEWKA w Łodzi
    Paweł Zyner - właściciel restauracji ANATEWKA w Łodzi
    Paweł Antas - wiceprezes Polskiej Akademii Sztuki Kulinarnej
    członek Europejskiego Stowarzyszenia Kucharzy Euro-Toques Polska
    www.anatewka.pl

  12. Oerlemans Foods Polska Sp. z o.o.
    Jonatan Kasprzak - regionalny kierownik sprzedaży
    www.oerlemans-foods.pl

  13. Eloma Polska
    Robert Zawiszewski - szef kucharzy Eloma w Polsce
    eloma.pl

  14. Studio florystyczne "Stokrotka"
    Barbara Słomka - właściciel
    Złoty medal na Międzynarodowych Zawodach Florystycznych w Niemczech BUGA 2009 Schwerin
    Certyfikat tytuł Florysta-Aranżer wydany przez Foerderungsgemeinschaft blumen GmbH im Auftrag des Fachverbandes Deutscher Floristen e.V. - Bundesverband
    www.stokrotka.bytom.pl

  15. Krzysztof Drabik - absolwent szkoły - wielokrotny Mistrz Polski,
    Mistrz Chin i Dalekiego Wschodu
    Pokazy barmańskie
    www.speedbar.pl

  16. Kucharz Gastronom - Zbrosławice
    Michał Kucharczyk
    Marcin Ćwięczek
    www.kucharzgastronom.cba.pl

  17. Bartłomiej Kołodziej - barista
    - 3 miejsce w Eliminacjach do Mistrzostw Polski Baristów
    - 4 miejsce w VII Finale SCAE Mistrzostw Polski Baristów
    na Międzynarodowych Targach Eurogastro w Warszawie
    Trener w programie szkoleniowym "Podstawy Baristy - podstawy parzenia kawy" pod patronatem Stowarzyszenia Polskich Barmanów

  18. Restauracja Mysliwska w Bytomiu
    Danuta Przybyszewska - właściciel
    www.mysliwska.bytom.pl

  19. Paweł Peroń - Założyciel Krakowskich Warsztatów Carvingowych
    Carving Team Poland
    www.carving.vgh.pl

  20. Firma FRoSTA
    www.frosta.pl

  21. Restauracja Gościniec Śląski
    Bytom, ul. Długa 50
    Pikos Grzegorz

  22. Ryszard Warnke - szef kuchni
    Hotel "Monopol" w Katowicach
    www.monopol.hotel.com.pl

  23. Restauracja "Mustang" w Bytomiu
    www.restauracjamustang.pl

  24. Gabinet Wellness
    41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 18

  25. BCKino
    41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 27

  26. Ośrodek Wypoczynkowo-Rehabilitacyjny AGA Jastarnia
    www.agajastarnia.tp1.pl

  27. Barbara Lenart - szef kuchni
    Bar McEdi - Kudowa Zdrój
    ul. Zdrojowa 36B

  28. Zakład Przetwórstwa Mięsnego
    Świerklaniec ul. Polna 72
    Andrzej Blachel - właściciel

  29. Kwiaciarnia "KODAN-FLOR"
    Kamila Kosycarz - właściciel
    www.kodan-flor.pl

  30. Fontanny Czekoladowe
    Tomasz Wójcik
    tel.888-072-498

  31. Firma FARUTEX
    Krzysztof Marciniak - doradca ds. gastronomii
    Urszula Jakubczak - przedstawiciel handlowy
    www.farutex.pl

  32. Polmarkus Sp. z o.o.
    ul. Wyszyńskiego 62, Pyskowice, 44-120
    tel. +48/32 3019160 fax +48/32 30 19 169
    www.polmarkus.com.pl

  33. Wydawnictwo REA Warszawa
    www.rea-sj.pl

  34. Firma Kamis
    Maciej Wawryniuk
    www.kamis.pl

  35. Kwiaciarnia Szarotka
    Bytom ul. Żołnierza Polskiego
    www.kwiaciarniaszarotka.republika.pl

  36. Joachim Klimza - właściciel piekarni
    Bytom ul. Korfantego 2
    tel. (32) 2827734

  37. "FERPOL" Spółka jawna
    Ferdyn Różański
    41-582 Rogoźnik, ul. Krupna 23
    firma reprezentowana przez Krzysztofa Różańskiego

  38. Hurtownia Nabiałowo-Spożywcza
    Beata Szpak - kierownik
    Bytom, ul. Chrzanowskiego 23A

  39. F.H.U. BARON
    41-914 Bytom, ul. Strzelców Bytomskich 205/1

  40. P.W Centroelektryk - Józef Bocian
    41-902 Bytom, ul. Piekarska 97

  41. P.P.H.U "Femina - Fashion" - Andrzej Bieniek

  42. Zajazd Myśliwski "Pod Lasem"
    Piekary Śląskie

  43. ROBERT OKOŃSKI - Dyrektor ds. Sprzedaży Regionalnej DORA METAL
    www.dora-metal.pl

  44. Szkoła języków Obcych Level
    www.level.edu.pl

  45. Bar "U Michalika" - Genowefa Michalik
    41-902 Bytom, ul. Nowakowskiego 9/4

Patronat medialny:
  1. Platforma Gastronomiczna www.papaja.pl
    Marzenna Konkolewska - public relation Euro -Toques Polska

  2. Życie Bytomskie www.zyciebytomskie.pl

  3. MAGAZYN SZKOLNY www.magazynszkolny.pl


  4. Telewizja TVS Sp. z o.o.
    Plac Grunwaldzki 12
    40-126 Katowice
    www.tvs.pl

Zapraszamy do współpracy
galeria
office 365
english films
gazeta zsgh
hotspot zsgh
translate
sonda zsgh
Jaki będzie ten nowy rok szkolny?
będzie spokojnie
oj trudny, trudny
tego nie wiemy
oby nie gorszy
damy radę



Link do rezultatów
 
certyfikaty
biuletyn
Adres IP
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
statystyka Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 7986625 razy.
Obecnie: 8 gości online