Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2021 - podsumowanie
09-11-2021 16:44:20
Tegoroczny Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania przeszedł już do historii. To był dzień pełen emocji i wrażeń zwłaszcza tych smakowych Roślinne inspiracje w nowoczesnej kuchni - temat przewodni dzisiejszego dnia dostarczył uczestnikom wielu inspiracji i ciekawych propozycji kulinarnych. Zarówno wykład przeprowadzony przez absolwenta naszej szkoły P. Dariusza Kawę na temat zmian tendencji żywieniowych w ostatnich latach, jak i potrawy przygotowywane przez doświadczonego szefa kuchni Upfield Professional P. Roberta Kopacza zaciekawiły nie tylko młodzież, ale i nauczycieli uczestniczących w warsztatach. Były również nagrody - jak to w szkole - za wiedzę. Tym razem otrzymały je Kinga Szromek z klasy 2T2 oraz Dominika Wilk z klasy 2T1. Gratulujemy!
Dziękujemy sponsorom Firmie Upfield i SELGROS Cash&Carry - bez których to wydarzenie nie byłoby tak atrakcyjne. Po więcej wspaniałych wrażeń zapraszamy do galerii
Organizatorzy: J. Korzeniowska, R. Majda, M. Muzyka