Wycieczka przedmiotowa do bytomskiej fabryki lodów
07-10-2019 20:57:56
Mimo niskich temperatur na dworze, popularność pysznych lodów nie spada. Dnia 7 października cukiernicy klasy 2C uczestniczyli w wycieczce przedmiotowej do zaprzyjaźnionej bytomskiej fabryki lodów, czyli rodzinnej lodziarni "u Fiołków". Cukiernicy na rozgrzewkę w chłodny poranek zostali poczęstowani pyszną włoską kawą, po czym przystąpili do obserwacji produkcji lodów poznając w praktyce wszystkie składniki i etapy produkcji, jak również obowiązujące przepisy bhp oraz niezbędne do produkcji urządzenia. Uczniowie mieli okazję zdegustować niesamowicie pyszne lody pistacjowe. Obok produkcji lodów, rodzinny biznes otwiera się coraz bardziej na słodkie wypieki. Bardzo dziękujemy Panu Tomaszowi za gościnę i poświęcenie nam czasu, jesteśmy zachwyceni wycieczką i pragniemy powiedzieć. Do zobaczenia!