W piątek 25 stycznia odbyły się drugie z trzech, zaplanowanych na styczeń tego roku, warsztatów kulinarnych z Panią dietetyk Oliwią Płaczek absolwentką Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Młodzież klasy 2C/kucharze wykonali trzy potrawy z różnych kasz w wersji fit:. kaszę orkiszową z podgrzybkami, pieczarkami i natką pietruszki, kaszę gryczaną niepaloną z groszkiem cukrowym, suszonymi pomidorami i zapiekanymi pomidorkami coctailowymi oraz ryż jaśminowy z jabłkiem i cynamonem oraz świeżymi malinami. Po raz kolejny nasi uczniowie docenili taką formę zajęć kulinarnych i wykazali się wyjątkowym zaangażowaniem i bardzo dobrą postawą zawodową, którą dostrzegła także prowadząca warsztaty Pani Oliwia… a rozmowy podczas degustacji przygotowanych potraw nasunęły temat kolejnych warsztatów tj. fast food w wersji fit, czyli wszechobecne tu i teraz kebaby i hamburgery, ale w zdrowej i dietetycznej wersji…