23 stycznia naszą szkołę odwiedziły dzieci wraz z opiekunami, a właściwie to już wieloletni przyjaciele :-) z Innowacyjnego Zespołu Edukacyjno-Terapeutycznego "Edterek" w Bytomiu. Tym razem wraz z uczniami klasy 3T1/gr.1 zostały przygotowane 3 dania z różnych stron świata. Była więc francuska zupa cebulowa z grzankami, staropolskie bliny gryczane z sosem czosnkowo-ziołowym i wędzonym łososiem a na deser włoskie tiramisu. Edterkowe dzieci (Emilka, Daga, Dominika i Filip) wzięły udział w przygotowywaniu każdego z tych dań - oczywiście w miarę swoich możliwości - kroili bułki na grzanki, przygotowywali sos czosnkowy, dekorowali tiramisu a nawet smażyli bliny i sprzątali pracownię. My natomiast, jak na wszystkich zajęciach z Edterkiem poznawaliśmy siebie w zupełnie nowych okolicznościach i odkrywaliśmy swoje nieznane dotąd umiejętności.