Dnia 16.11.2018 odbyła się wizyta studyjna projektu K2 w restauracji Collina w Zbrosławicach. Restauracja to nowy obiekt, który specjalizuje się w serwowaniu dań kuchni włoskiej ale równocześnie organizuje wiele imprez związanych z promowaniem kuchni z różnych krajów europejskich. W restauracji mieliśmy okazję poznać zaplecze kuchenne, poznać kartę menu oraz uczestniczyliśmy w ciekawym spotkaniu z szefem kuchni, który poprzez przedstawienie swoich doświadczeń związanych z pracą w gastronomii pokazał nam specyfikę pracy oraz wyzwania stojące przed osobami, które chcą wybrać właśnie ten zawód. Mieliśmy też okazję spróbować wypiekanych w restauracji rogali – tym razem rogali świetomarcińskich, które były serwowane z okazji 11 lisopada – Dniem Świętego Marcina. Kolejne spotkanie, które dało nam szansę zobaczyć jak rozwija się gastronomia w naszym regionie i kraju – co jest dużą szansą na przyszłość dla uczniów kończących kierunek gastronomiczny w szkole.