Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania - podsumowanie
14-11-2018 21:02:04
Tegoroczny Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania przeszedł już do historii. To był dzień pełny emocji i wrażeń zwłaszcza tych smakowych... W pracowni technologicznej 107 Wyższa Szkoła Medyczna przeprowadziła wykład na temat słodyczy fit oraz ćwiczenia praktyczne tworząc zdrowe ciasteczka owsiane oraz tort marchewkowy. W pracowni 205 powstawały wspaniałe desery z wykorzystaniem owoców w wykonaniu mistrzów naszej szkoły. Jury konkursowe przyznało pierwsze miejsce i tym samym Puchar Dyrektora Szkoły Dawidowi Dróżdż, drugie zaszczytne miejsce Agnieszce Piotrkowskiej, trzecie miejsce na podium otrzymał Maciej Jarzombek, wyróżnienie w konkursie za wykorzystanie nie przetworzonych owoców w swoim deserze otrzymała Natalia Kapłańska. Sponsorami konkursu była Wyższa Szkoła Medyczna, bank Milenium oraz firma Selgros. Uczestnikom słodko gratulujemy i zapraszamy za rok!!