Z okazji Dnia Śląskiego zostanie przeprowadzony konkurs na:
1. jedną śląską potrawę, która gości na stole wigilijnym.
Może to być: - moczka
- siemieniotka
- makówki
- piernik
- jabłka pieczone
- kompot wigilijny
2. jako że konkurs będzie przeprowadzony w „Dniu Śląskim”, możemy przymrużyć oko i zezwolić na sporządzenie pysznego smalczyku (mimo, że na to nie potrawa wigilijna)
3. Wszystkie wyroby powinne być opisane (imię, nazwisko, klasa), ładnie podane i przyniesione do pracowni pomocniczej (na I piętrze), dnia 3.12.2015 do godz. 11.00
4. Ocenie będzie poddany:
- wygląd
- smak
- zapach
- konsystencja
- sposób podania
W tym samym dniu przyniesione wyroby zostaną poddane ocenie przez profesjonalne jury.
Dnia 4.12.2015 - w Dniu Śląskim zostanie wyłowiony zwycięzca. Wygrani zostaną poinformowani o wręczeniu dyplomów i nagród.