Pokaz umiejętności uczniów klasy 3T1 | 05-03-2015 19:46:28 | W dniu 05.03.2015 uczniowie klasy 3T1, w ramach zajęć pracowni technologicznej pokazali swoje umiejętności w przygotowaniu potraw, umiejętności, które nabyli podczas nauki technik i metod sporządzania potraw na w/w zajęciach w ciągu dwóch lat nauki. Uczniowie sami indywidualnie opracowali receptury i sami wykonali potrawy pokazowe. Gratuluję pomysłu wykonania potraw postawiliście sobie wysoką poprzeczkę jednak zdołaliście sprostać wymaganiom. Poniżej przedstawiam potrawy, jakie wykonali uczniowie z grupy pierwszej. |
MONIKA PABISIAK – zupa serowa z grzankami, kurczak z sosem curry i ryżem, babeczki nadziewane bananami w sosie czekoladowym
JAKUB NOCULAK – zupa krem z brokułów i marchwi, pierś z kurczaka ze szpinakiem i fetą, surówka z kapusty pekińskiej, deser czekoladowy z owocami i lodami waniliowymi
PATRYCJA PAPIERZ – zupa cebulowa z grzankami, puree ziemniaczane, kotlet szwajcarski, surówka z kapusty pekińskiej, kukurydzy i ogórka, przekładaniec.
BEDNARSKA VANESSA- Makaron z cukinią i tuńczykiem, sałatka z ziarnami, zupa krem ogórkowa
DUBICKA WERONIKA – barszcz czerwony czysty, sałatka z kurczakiem, naleśniki z bananem i czekoladą.
MAGDALENA MARUSZEWSKA – zupa krem z marchwi ze słonecznikiem i pestkami dyni, ryba w sosie serowo – ziemniaczanym z ziemniakami, surówka z warzyw, naleśniki z jabłkami i sosem czekoladowym.
JORDAN EWELINA –zupa krem z pomidorów, makaron z kurczakiem i suszonymi pomidorami w sosie z serem mascarpone i białym winie, mus truskawkowy z bitą śmietaną i czekoladą
KRZYSZTOFIK KATARZYNA –zalewajka, paprykarz z piersi z kurczaka i ryżem, jogurt z pierzynką z kiwi.
ADAMCZYK PATRYCJA – zupa krem z pieczarek, ziemniaki puree, filet z kurczaka z pieczarkami i serem, mizeria, deser z karmelizowanymi bananami
|
D. Mączka
|
|
|