Dawid Domagalski z 4TK już po pierwszym etapie zmagań o tytuł zwycięzcy Konkursu "8 Smaków Europy"
Ulica Jagiellońska w Chorzowie pachniała dzisiaj (21 marca 2014r.) egzotycznymi przyprawami, świeżymi warzywami i soczystym mięsem. O godz. 13.00 na deptaku rozpoczęły się eliminacje do programu "8 Smaków Europy".
20 kucharzy – amatorów przygotowywało swoje popisowe danie w zaledwie 30 minut. Jury, w skład którego wchodzą szefowie kuchni Restauracji "Czerwona", przedstawiciele Telewizji Silesia i Urzędu Miasta w Chorzowie wybierali 8 najlepszych potraw, których autorzy wezmą udział w programie. Zmagania uczestników transmitowane są na antenie TVS.
W każdym odcinku para początkujących kucharzy przygotuje dania jednej z europejskich kuchni, m.in.: austriackiej, hiszpańskiej, fińskiej i greckiej. Dwójka najlepszych zmierzy się w finale z tradycyjną kuchnią śląską. Zwycięzcą programu zostanie ten, który podejdzie do zadania w najbardziej oryginalny sposób.
Oprócz tytułu I Zwycięzcy "8 Smaków Europy", laureat wyruszy na wycieczkę po Hiszpanii. A po powrocie rozpocznie nagrania do autorskiego programu kulinarnego na antenie TVS.
Gratulujemy, kibicujmy Dawidowi i trzymajmy kciuki za Jego zwycięstwo!!!