Młody Kreator Sztuki Kulinarnej - X jubileuszowa edycja konkursu
06-12-2013 06:58:41
Przed nami już X - jubileuszowa edycja Konkursu Kulinarnego dla uczniów szkół o profilu gastronomicznym.
Tematem tegorocznego konkursu jest: "Królik tradycja czy moda?"
W tym roku uczestnicy muszą zmierzyć się z przygotowaniem dania głównego z mięsa królika, wykorzystując obowiązkowo wszystkie elementy tuszy króliczej (comber, skoki tylne i przednie), kasztanów jadalnych, Ramy Cremefine 24%, minimum jednego rodzaju Primerby Knorr i Esencji bulionów Knorr oraz dowolnych dodatków.
Konkurs składa się z trzech etapów. Pierwszy z nich - eliminacje wstępne - zakłada przygotowanie przez uczestników receptur oraz nadesłanie ich wraz ze zdjęciem potrawy do dnia 12 stycznia 2014 roku. Spośród wszystkich zgłoszeń jury wyłoni półfinalistów a następnie finalistów konkursu. Na laureatów konkursu czeka tytuł Młodego Kreatora Sztuki Kulinarnej 2014 oraz atrakcyjne nagrody.
Wszelkie informacje oraz szczegółowy regulamin konkursu znajduje się na stronie internetowej: www.unileverfoodsolutions.pl lub www.papaja.pl.
Chętni uczniowie powinni zgłosić się do p. M. Muzyki lub do nauczyciela uczącego technologii celem ustalenia szczegółów.
Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie!