W dniu 6 grudnia 2013 uczniowie naszej szkoły Dawid Domagalski i Kuba Hajduś wzięli udział w konkursie kulinarnym, Ogólnopolskiego Turnieju Szkół Gastronomicznych "Kuchnia Polska w Tradycji Świąt Bożego Narodzenia 2013", który odbył się w Centrum Techniki Kulinarnej w Warszawie. Przygotowali dania konkursowe: Filet z jesiotra gotowany w sosie buerre blanc podany w asyście puree z bobu wśród pudrowych kulek nori, z emulsją rybną i borowikową pianką oraz Udko z perliczki w orzechowej kruszonce z drożdżową pianką podane na sosie demi glace w asyście prażonej kaszy jaglanej z dżemem rodzynkowym, za które otrzymali nagrodę za uczestnictwo. Konkurs był prestiżowy a w skład członków jury wchodziły takie osoby jak: uczestnicy programu Top Chef finalista Dariusz Kuźniak oraz Marcin Piotrowski, ponadto Rafał Lorenc, Kurt Scheller właściciel Kurt Scheller Academy, Giancarlo Russo - specjalista kuchni włoskiej, Szymon Szlendak - kucharzem Roku miesięcznika Kuchnia, ponadto patronem medialnym była Kuchnia plus i portal papaja.pl.
Gratulujemy.