W dniu 13.11.2013r. w Zespole Szkół Ekonomicznych w Wodzisławiu Śląskim odbył się konkurs kulinarny w ramach III Śląskiej Jesieni Kulinarnej w Ekonomiku, pt "Wariacje z mielonym", w zmaganiach uczestniczyło 12 drużyn m.in. z Świnoujścia, Bielska Białej, Cieszyna, Raciborza, Wodzisławia, Rydułtowy, Ornontowic. Naszą szkołę reprezentowała drużyna w składzie: Dawid Domagalski z klasy 4TK oraz Jakub Hajduś z klasy 2T2. Drużyny miały za zadanie przygotować potrawy z mięsa mielonego, ich inspiracją miała być kuchnia śląska. Nasz zespół zdobył III miejsce, wykazując się inwencją twórczą, pomysłowością w sposobie podania potrawy.
Chłopakom gratulujemy, a relację z konkursu możemy obejrzeć w katowickich "Aktualnościach" i w programie regionalnym "Rączka gotuje".