• pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Matura za: 36 dni 16 godzin 37 minut 53 sekund
Do wakacji zostało już tylko 91 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik

Rezygnacja z przedmiotów dodatkowych na maturze29-03-2025 07:28:27
Informuję, że absolwent, który w złożonej deklaracji przystąpienia do egzaminu maturalnego wskazał przedmiot dodatkowy na poziomie rozszerzonym, ale pomiędzy dniem złożenia deklaracji a 22 kwietnia 2025 r. uzyskał dokumenty:
  1. dyplom potwierdzający kwalifikacje zawodowe w zawodzie nauczanym na poziomie technika albo
  2. dyplom zawodowy w zawodzie nauczanym na poziomie technika albo świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie (wyłącznie lub łączone ze
  3. świadectwem czeladniczym) ze wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie nauczanym na poziomie technika albo
  4. certyfikaty kwalifikacji zawodowych (wyłącznie lub łączone ze świadectwem czeladniczym) ze wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie nauczanym na poziomie technika albo
  5. świadectwa potwierdzające kwalifikacje w zawodzie i certyfikaty kwalifikacji zawodowych ze wszystkich kwalifikacji wyodrębnionych w danym zawodzie nauczanym na poziomie technika, umożliwiające uzyskanie dyplomu zawodowego w zawodzie nauczanym na poziomie technika
może złożyć dyrektorowi szkoły pisemną informację o rezygnacji z przystąpienia do egzaminu maturalnego z tego przedmiotu dodatkowego lub tych przedmiotów dodatkowych na poziomie rozszerzonym. Pisemną informację (załącznik 5c) należy złożyć nie później niż do 22 kwietnia 2025 r.

Załącznik 5C dostępny jest w sekretariacie szkoły

Do załącznika proszę dołączyć kserokopie uzyskanych dokumentów
Dyrektor    
Wyniki egzaminu zawodowego i odbiór świadectw, certyfikatów oraz dyplomów po sesji Zima 202528-03-2025 16:28:37
Wyniki egzaminu w formule 2017 i formule 2019 (kwalifikacje dwu- i trzyliterowe) są dostępne od 28 marca 2025 r. od godz. 10:00 w portalu zdającego SIOEZ https://portalzdajacego.epkz.cke.edu.pl
Świadectwa, certyfikaty i dyplomy będą wydawane przez szkołę w ustalonym terminie. Szczegółowy termin przekazania tych dokumentów ustali dyrektor szkoły po otrzymaniu dokumentów z OKE w Jaworznie.
Osoby, które nie zdały egzaminu w sesji Zima 2025, mogą złożyć deklarację przystąpienia do egzaminu na sesję Lato 2025 do 4 kwietnia 2025 r. u Pani Renaty Kyrcz.
B. Ochmańczyk    
Targi Edukacyjne w Świerklańcu25-03-2025 22:07:22
W naszej szkole w dniu 25 marca 2025 r. sporo się działo m.in. Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania, natomiast kolejna grupa z dobrymi humorami udała się na Targi Edukacyjne do Szkoły Podstawowej w Świerklańcu na których również promowała się nasza szkoła. W targach udział wzięły zaproszone szkoły z ościennych miast m.in. z Tarnowskich Gór, Piekar Śląskich, Radzionkowa i Bytomia. Również z ościennych miast przyjechały szkoły podstawowe z Nakła Śląskiego i Orzecha. W promocję ZSGH zaangażowali się uczniowie: Natalia Oświęcimska z klasy 2U, Eliza Mioscka, Sylwia Szolc z klasy 3T1, Volodymyr Falkov z klasy 3U oraz Koletta Bogacka i Marlena Skrzypiec z klasy 4H
Dziękujemy Uczniom za zaangażowanie, wzorową postawę i godne reprezentowanie naszej szkoły.
Galeria
K. Gubała    
Światowy Dzień Przedsiębiorczości25-03-2025 22:04:37
W dniu 26 marca 2025 obchodzimy Światowy Dzień Przedsiębiorczości. Promuje on świadomy rozwój młodego człowieka, jego aktywną postawę wobec życia.

Zapraszamy w tym dniu do sali multimedialnej na webinary:
  • na lekcji 2 klasę 5UHT i 5T, Praca w Banku – zawodowe studium
  • na lekcji 4 klasę 4T i 4H, EduAkcja - oszczędzanie i inwestowanie
J. Kozłowska-Nowak    
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania25-03-2025 17:26:36
Dziś mieliśmy niezwykły zaszczyt gościć w naszej szkole wyjątkowego szefa kuchni i właściciela renomowanej restauracji Mijo w Rudzie Śląskiej – Pana Szymona Lorenca. To prawdziwy mistrz sztuki kulinarnej, wizjoner o wielkim sercu i niegasnącej pasji do gotowania.
W ramach projektu
"Zawód od podszewki" podczas inspirującej prelekcji Pan Szymon zabrał nas w fascynującą podróż po świecie gastronomii, odkrywając przed nami tajniki swojej pracy. A podczas warsztatów? Czysta magia! Każde danie, które zaprezentował, było nie tylko ucztą dla podniebienia, ale i prawdziwym arcydziełem wizualnym.
To, co wyróżnia Pana Szymona, to nie tylko niezwykły talent, ale także otwartość, szczerość i ogromne zaangażowanie – cechy, które sprawiają, że w jego restauracji panuje niepowtarzalna atmosfera.

Serdeczne podziękowania kierujemy również do firmy Selgros za wsparcie w zakupie produktów. 
Galeria
Organizatorzy    
Wycieczka młodzieży do Muzeum Auschwitz-Birkenau25-03-2025 16:57:50
„To się stało, a więc może znów się zdarzyć... Może zdarzyć się wszędzie” (Ocalały z Auschwitz)
W dniu 24 marca 2024 r. młodzież klas: 5T, 5UHT, 4H, 3C i 3K wraz z opiekunami odwiedziła Muzeum Auschwitz-Birkenau - miejsce pamięci będące największym cmentarzem świata, oddała cześć pomordowanym ofiarom największego niemieckiego obozu masowej zagłady. Auschwitz-Birkenau to miejsce przepełnione ludzką tragedią, barbarzyństwem, nienawiścią i upadkiem człowieczeństwa – miejsce, w którym człowiek stawał się numerem. Do dziś przeraża widok ogrodzenia z drutu kolczastego z poprowadzonym prądem, wieżyczek strażników, którzy rozstrzeliwali więźniów zbyt blisko podchodzących i ironiczny napis: Arbeit macht frei…
W pierwszym bloku można przeczytać słowa George’a Santayana ”: Kto nie pamięta historii, skazany jest na jej ponowne przeżycie”... Emocje, których się doświadcza idąc w ciszy i skupieniu drogą obozową, drogą śmierci, którą kiedyś przemierzali skrajnie wyczerpani pracą, głodem i chorobami więźniowie ,widząc urnę z prochami pomordowanych, spalonych w krematoriach więźniów, zmienia człowieka na zawsze i skłania do refleksji – dlaczego musiało do tego dojść, co do tego doprowadziło, dlaczego „człowiek człowiekowi zgotował ten los”...?
Trudno przejść bezrefleksyjnie obok gablot z pustymi puszkami po Cyklonie B, substancji początkowo używanej do dezynfekcji a potem do przemysłowego gazowania ludzi w komora [...pokaż więcej]
B. Popowicz    
Konkurs Italia w symbolach25-03-2025 16:28:20
Z przyjemnością ogłaszamy, że zwycięzcami szkolnego konkursu Italia w symbolach są:
I miejsce - Klasa 2H, Julia Gerlich oraz Maja Dubińska
II miejsce - Klasa 3U, Julia Bilińska, Dominika Kazior, Volodymyr Falkov
III miejsce - Klasa 1HT, Anastasiia Kobzar, Liliana Kautza, Oliwia Krawczykowska

Gratulujemy!
A. Stroba    
Szkolenie zawodowe dla nauczycieli w ramach projektu Erasmus24-03-2025 22:02:31
Trzech nauczycieli naszej szkoły Beata Ochmańczyk, Aleksandra Dąbrowska-Hok i Ilona Steczkiewicz  rozpoczęło tygodniowe szkolenie zawodowe w ramach projektu Erasmus w Institute of Tourism Studies na Malcie - Gozo.
Projekt obejmuje szkolenie z zakresu gastronomii, hotelarstwa, turystyki i języka obcego zawodowego.
B. Ochmańczyk    
24 marca Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką24-03-2025 20:40:58
Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką, obchodzony 24 marca, jest wyrazem hołdu dla tych, którzy w trudnym okresie okupacji niemieckiej, mimo grożącej kary śmierci, zdecydowali się pomóc współobywatelom narodowości żydowskiej.
Tysiące naszych rodaków zaangażowało się w pomoc Żydom. Tylko niewielka część z nich została uhonorowana medalem Sprawiedliwy wśród Narodów Świata. Dzięki poświęceniu Polaków śmierci z rąk okupantów uniknęło kilkadziesiąt tysięcy Żydów. Około tysiąc z pomagających zapłaciło za swój heroizm życiem.
W gronie tych, którzy – mimo wielu przeciwieństw – pomagali Żydom, byli Wiktoria i Józef Ulmowie z Markowej na Podkarpaciu. Okazali miłosierdzie jak biblijni Samarytanie. W nieludzkich czasach zachowali człowieczeństwo.



B. Popowicz    
Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w naszej szkole!24-03-2025 07:05:45
Już we wtorek, 25 marca czeka nas wyjątkowe wydarzenie! Naszym gościem specjalnym będzie wybitny Szef Kuchni – Pan Szymon Lorenc, współwłaściciel renomowanej restauracji Mijo w Rudzie Śląskiej.

Co nas czeka?
  • Warsztaty kulinarne z kuchni włoskiej prowadzone przez mistrza smaku! 
  • Praktyczna wiedza o gastronomii – dowiesz się, jak wygląda praca w profesjonalnej kuchni.
  • Kulisy prowadzenia własnej restauracji – w ramach projektu "Zawód od podszewki" Pan Szymon zdradzi sekrety sukcesu w branży gastronomicznej.
Organizatorzy    
Wszystkie newsy:
Wyszukiwanie:
..:: Rezygnacja z przedmiotów dodatkowych na maturze - 29-03-2025
..:: Wyniki egzaminu zawodowego i odbiór świadectw, certyfikatów oraz dyplomów po sesji Zima 2025 - 28-03-2025
..:: Targi Edukacyjne w Świerklańcu - 25-03-2025
..:: Światowy Dzień Przedsiębiorczości - 25-03-2025
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania - 25-03-2025
..:: Wycieczka młodzieży do Muzeum Auschwitz-Birkenau - 25-03-2025
..:: Konkurs Italia w symbolach - 25-03-2025
..:: Szkolenie zawodowe dla nauczycieli w ramach projektu Erasmus - 24-03-2025
..:: 24 marca Narodowy Dzień Pamięci Polaków ratujących Żydów pod okupacją niemiecką - 24-03-2025
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania w naszej szkole! - 24-03-2025
..:: Wyjście do kina klasy 1CK - 19-03-2025
..:: „Dzień liczby Pi” – podsumowanie - 17-03-2025
..:: Święto Liczby Pi - 15-03-2025
..:: Czy udział w Projektach Erasmusa podbudza nas do kreatywności? - 14-03-2025
..:: ...: 14 marca - święto liczby Pi :... - 13-03-2025
..:: 3,14…… π-kiermasz - 13-03-2025
..:: Słodkie święto z konkursem w tle - 12-03-2025
..:: IV Wojewódzki Konkurs Turystyczny "Ruszaj po zdrowie!" - 11-03-2025
..:: Konkurs „Łamigłówki dla każdego” - 11-03-2025
..:: Międzynarodowy Dzień Języka Ojczystego - 05-03-2025
..:: Wizyta uczniów klas 4U i 4T w Auschwitz-Birkenau - 03-03-2025
..:: Podsumowanie akcji charytatywnej dla fundacji CHATUL - 03-03-2025
..:: Ogólnopolski Dzień Walki z Depresją - 23-02-2025
..:: V Konkurs Wiedzy o Turystyce w AWF w Katowicach - 17-02-2025
..:: Bezpieczne Ferie Zimowe 2025 - 16-02-2025
..:: Mamy czwarte miejsce w koszykówce - 15-02-2025
..:: Studniówka 2025 - 13-02-2025
..:: Drodzy uczniowie, rodzice i nauczyciele! - 13-02-2025
..:: Dzień Maturzysty - 12-02-2025
..:: I miejsce w konkursie "Christmas is coming" - 11-02-2025
..:: Walentynki w ZSGH - 07-02-2025
..:: Wojewódzki etap konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy” - 07-02-2025
..:: Integracyjne wypieki z dziećmi z PM nr 14 - 07-02-2025
..:: Dzień w Piżamie - 04-02-2025
..:: Warsztatay z Rezydenta turystycznego - 04-02-2025
..:: Warsztaty gastronomiczne dla nauczycieli - 04-02-2025
..:: Pokazowa lekcja turystyki - 03-02-2025
..:: Podziękowanie‼️ - 01-02-2025
..:: Ranking wyników śródrocznych ZSGH - 29-01-2025
..:: Sukcesy Dominika Polańskiego z klasy 2H - 27-01-2025
..:: Mamy Brązowy medal w Mistrzostwach Bytomia w koszykówce‼️ - 24-01-2025
..:: Wycieczka do warszawskiego teatru Roma - 23-01-2025
..:: Zebrania z rodzicami - 20-01-2025
..:: Trwa akcja charytatywna na rzecz Fundacji Chatul - 14-01-2025
..:: Szanowni Państwo, Drodzy Uczniowie i Przyjaciele ZSGH! - 13-01-2025
..:: Powodzenia na egzaminie zawodowym‼️ - 08-01-2025
..:: Zmiany w planie lekcji - 02-01-2025
..:: Nowy Rok 2025 - 27-12-2024
..:: Bytomskie kolędowanie ze świątecznym barszczem - 19-12-2024
..:: Zaproszenie - 19-12-2024
..:: Szkolny etap konkursu „Poznaj swoje prawa w pracy” - 19-12-2024
..:: Wizyta w „Domu Kombatanta” - 18-12-2024
..:: Staże dla nauczycieli w Projekcie Erasmus+ - 18-12-2024
..:: III Olimpiada Umiejętności Hotelarskich - etap okręgowy - 17-12-2024
..:: Wigilia szkolna w ZSGH - 13-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna - Jubileusz 10-lecia działalności Zakładu Aktywności Zawodowej w Bytomiu - 13-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna - "Spotkanie Pokoleń" dla członków ZNP - 12-12-2024
..:: Międzynarodowy Dzień Praw Człowieka - 12-12-2024
..:: Mamy Brązowy medal w Mistrzostwach Bytomia w piłce ręcznej chłopców! - 12-12-2024
..:: Wyjście uczniów klasy 3K do klubu Hologram oraz Laserhouse - 11-12-2024
..:: Wycieczka klasy 2H do Krakowa - 11-12-2024
..:: Egzamin zawodowy - zima 2025 r. - 11-12-2024
..:: Śląski Festiwal Nauki - 09-12-2024
..:: Mikołajki w ZSGH - 05-12-2024
..:: Bytomski Jarmark Świąteczny - 05-12-2024
..:: Akcja charytatywna na rzecz Fundacji Chatul - 05-12-2024
..:: Stypendium Prezesa Rady Ministrów - 02-12-2024
..:: Obsługa gastronomiczna – Stypendium Prezesa Rady Ministrów - 02-12-2024
..:: Światowy Dzień Walki z AIDS - 02-12-2024
..:: Druga, świąteczna nocka w szkole - 01-12-2024
..:: Świąteczne wypieki z dziećmi z PM nr 14 - 29-11-2024
..:: Wyjście na kręgle klasy 1CK - 28-11-2024
..:: Wypiek pierniczków w wykonaniu drugoklasistów z SP4 - 28-11-2024
..:: Akcja ekologiczna „Wszystkie dzieci zbierają elektrośmieci” - 28-11-2024
..:: Świąteczne wypieki przedszkolaków z PM5 - 26-11-2024
..:: Jesteśmy Wicemistrzami Bytomia w piłce ręcznej‼️ - 25-11-2024
..:: ITTF Warsaw Międzynarodowe Targi Turystyczne - 25-11-2024
..:: Podsumowanie i nagrody w konkursie literackim i plastycznym - 25-11-2024
..:: Światowy Tydzień Przedsiębiorczości - Podziękowania - 25-11-2024
..:: Warsztaty na temat hazardu - 22-11-2024
..:: Wyjście do kina oraz żywa lekcja historii - Gladiator II - 21-11-2024
..:: Międzynarodowy Dzień Praw Dziecka - 20-11-2024
..:: Dzień animatora - 19-11-2024
..:: Zebrania z rodzicami - 19-11-2024
..:: Światowy Tydzień Przedsiębiorczości - 14-11-2024
..:: Konkurs „Podróże kształcą” – II etap i rozstrzygnięcie konkursu - 12-11-2024
..:: Wycieczka 1HT przedmiotowa do hotelu Rezydencja - 12-11-2024
..:: Świąteczna nocka w szkole - 09-11-2024
..:: Szczęśliwy numerek - 08-11-2024
..:: Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania 2024 - 07-11-2024
..:: Akademia z okazji Narodowego Święta Niepodległości - 06-11-2024
..:: Office 365 dla nauczycieli i uczniów ZSGH - 31-10-2024
..:: Podziękowania dla Lamore bakery - 31-10-2024
..:: Obsługa gastronomiczna podczas wręczenia uczniom Nagród Prezydenta Bytomia - 29-10-2024
..:: Wybory do Młodzieżowej Rady Miasta Bytom - 28-10-2024
..:: Licealiada w tenisie stołowym szkół średnich 2024/2025 - 25-10-2024
..:: Integracyjne warsztaty cukiernicze z SP40 - 24-10-2024
..:: Wybory do Młodzieżowej Rady Miasta Bytom - 23-10-2024
..:: Kwesta na terenie bytomskich cmentarzy - 22-10-2024
..:: Halloween w ZSGH - 18-10-2024
aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
52.14.233.132
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 44843232 razy.
Obecnie: 29 gości online 
wróć do górę
Loading...