Wojciech Bugajczyk

Absolwent ZSGH Bytom - kucharz z pasją.
Doświadczenie branżowe zdobywał w renomowanych restauracjach pod okiem najlepszych szefów kuchni.
Swoją przygodę jako kucharza rozpoczoł w Restauracji „Hotel Zamek Lubliniec”, następnie pracował w „Starej Kamienicy” w Piekarach Śląskich, „Pałacu Kawalera Hugo Bistro & Wine” w Świerklańcu, restauracji „Sherlock” w Tarnowskich Górach oraz w „Rezydencji Luxury Hotel” w Piekarach Śląskich.
Obecnie pracuję w restauracji „Gierkrówka” w Zawadzie. Jest to jedna z nielicznych restauracji w Polsce sezonująca wołowinę „na sucho”. Dzięki temu steki zyskują wyrazisty i niepowtarzalny smak.
Dla Wojtka praca to przede wszystkim powołanie, ponieważ aby ugotować dobrą potrawę należy włożyć w nią całe serce i duszę. Stara się to czynić każdego dnia, ponieważ kucharzem jest się 24 godziny na dobę. Możliwość tworzenia niepowtarzalnych smaków, form i zapachów za pomocą przeróżnych ziół i przypraw sprawia mi wielką satysfakcję, a przy okazji mogę rozwijać się i nieustannie podnosić swoje kwalifikacje zawodowe.